Airco

Airco-onderhoud voor zomer én winter
Een goedwerkende airconditioning is er niet alleen om jou koelte toe te wuiven in de zomermaanden, maar ook om vochtige ramen weer droog te krijgen in de winter. Last van beslagen ruiten? Moet jij eens kijken hoe snel de airco dit voor je oplost. Kortom, het hele jaar door is een goedwerkend airco-systeem van groot belang. Ook voor dit onderdeel geldt dus: zorg er goed voor en laat op tijd onderhoud verrichten.
Waarom dit geen overbodige luxe is? Misschien heb je hier nog nooit eerder bij stilgestaan, maar een airco-installatie verliest gemiddeld 10% koelmiddel per jaar. Als het koelmiddel te laat wordt bijgevuld, kan de compressor kapotgaan. Het vervangen van de compressor is kostbaar. Laat jouw airco dus regelmatig nakijken en zo nodig reinigen en/of bijvullen. Met het juiste onderhoud blijft de airco van jouw auto in topconditie.

Een ABC’tje…
Weet jij zeker of jouw airco nog optimaal presteert? Kom eens langs voor een ABC’tje ofwel de Airco BandenProf Controle. Wij meten het rendement van jouw airco en op basis daarvan krijg je van ons het juiste advies.

Tijdens deze gratis airco-check kijken we naar: 

– De hoeveelheid van het koudemiddel
– De V-snaarspanning van de compressoraandrijving
– De lekdichtheid van het systeem
– De uiterlijke conditie van de hoofdcomponenten

Wij hebben ieder voorjaar aantrekkelijke aanbiedingen op airco-onderhoud!  

Belangrijke tips voor jouw airco:

Zet je airco niet op zijn laagst. Houd ‘m eerder rond de 22 graden. Want op de laagste stand verbruikt jouw airco relatief veel meer brandstof.

Doe bij warm weer eerst de ramen open om zo de heetste lucht te laten ontsnappen. Hierna hoeft jouw airco veel minder te koelen. Dit gaat niet alleen veel sneller maar bespaart je ook nog hogere brandstofkosten.

Zet de airco het hele jaar door regelmatig aan. Dus ook in de winter, want je airco regelt tevens de luchtvochtigheid en laat de wasem op jouw ruit verdwijnen. Ook vermindert het de kans op storingen, doordat de compressor van de airco voldoende wordt gesmeerd.