Goodyear – Amerikaanse belofte

Dag in, dag uit werken ze aan de nieuwste technologieën. Alles om aan de wensen en behoeften van de moderne automobilist te voldoen. Goodyear staat bekend als de grootste bandenfabrikant van Noord-Amerika en heeft al heel wat prijzen op zijn naam staan. Testen is, zoals ze dat in de USA zo mooi zeggen, hun ‘middle name’.

Goodyear blijft voortdurend innoveren. Sinds hun oprichting in 1898 is daar nog niets aan veranderd. Op de lauweren rusten is er bij deze producent niet bij. Nieuwe ontdekkingen leiden immers tot nieuwe technologieën en nieuwe producten, die jou als consument uiteindelijk een betere rijervaring opleveren. Met die innovatieve aanpak weet de bandenproducent vertrouwen te creëren. De technici testen elk nieuw ontwerp op meer dan 50 prestatiecriteria. Hun streven? Elke nieuwe Goodyear-band moet leiden tot een betere rijervaring. De zomer-, winter- en 4-seizoenenbanden zijn in de afgelopen vijf jaar beoordeeld door onafhankelijke Europese bandentijdschriften en de resultaten liegen er niet om.

Bij BandenProf hebben wij de topselectie van alle hoogwaardige Goodyear autobanden beschikbaar.
Een kleine selectie:

Performance All-Season banden
Met de high-performance 4-seizoenenbanden van Goodyear weet je je veilig. Met de best-in-class resultaten voor grip op nat wegdek, presteren deze All Season banden onder alle weersomstandigheden. Ze dragen bovendien bij aan een indrukwekkend remvermogen en stuurgedrag in de bochten; belangrijke eisen in de EU-regelgeving. Andere kenmerken zijn: optimale stabiliteit, lage rolweerstand en brede omtrekgroeven waardoor de band uitstekend bestand is tegen aquaplaning. Met de Vector 4Seasons heeft Goodyear een allround band op de markt die beschikt over uitstekende rijeigenschappen op zowel droog als nat wegdek. Dankzij de 3PMSF-markering is de band goedgekeurd voor gebruik als winterband in Duitsland. Afhankelijk van het type auto en de maat kun je kiezen uit de Vector 4Seasons G2 (ook in Runflat uitvoering), de Eagle Sport All Season en de Eagle RSA.

Zomerbanden
Daarnaast heeft Goodyear een heel scala aan specifieke zomerbanden, die uitblinken in hun allround prestaties. De van silica voorziene loopvlakken verspreiden de algehele druk gelijkmatig waardoor de slijtage langzaam verloopt. Daarbij zorgen de brede lengtegroeven voor een uitstekende afvoer van het water. Je raadt het al: daardoor zijn deze banden goed bestand zijn tegen aquaplaning. Bovendien hebben deze banden een lage rolweerstand, en da’s weer fijn voor de portemonnee omdat je daarmee brandstof bespaart.

Wij raden de volgende banden aan: Efficient Grip Performance, Eagle NCT5, Eagle F1 Asymmetric, Assurance WeatherReady.

Asymmetrische zomerbanden
Deze high-performance zomerbanden verhogen de wendbaarheid op droge wegen. Geïnteresseerd in de technische details? Vraag ernaar in onze werkplaats! In elk geval kunnen wij je nu alvast verklappen dat wij jou de volgende typen aanraden: Eagle F1 asymmetrisch, Eagle F1 asymmetrisch 3 en de Eagle F1 GS-D3.

Deze Goodyear autobanden, maken gebruik van versterkte constructieve technologie voor het leveren van uitstekende bochtenprestaties, verbeterde handling en zelfs slijtage van het loopvlak. Deze high-performance asymmetrische banden zijn opnieuw geprezen voor Hyper-Sport auto’s.


ONZE PARTNERS IN BANDEN...