Michelin - Franse klasse

Michelin is misschien wel het bekendste bandenmerk ter wereld. Iconisch, vanwege ‘Bidendum’ oftewel het Michelin mannetje. Dat symbool dook in 1898 op en is sindsdien onlosmakelijk met de bandenfabrikant verbonden. Net zo bijzonder is dat Michelin de autowereld wist te verbinden aan de gastronomie. De jaarlijks uitgedeelde Michelin-sterren en de gelijknamige reisgidsen bezorgden het merk minstens zoveel roem. Maar als autobezitter wil je natuurlijk vooral weten: wat is er nou eigenlijk zo goed aan de banden van Michelin?

Het Franse Michelin heeft een grote reputatie op het gebied van bandentechnologie. De fabrikant staat bekend als zeer innovatief. Zo introduceerde zij in 1934 het concept van de zelfdragende Runflat band. En in 1946 bracht zij als eerste producent de radiaalband op de markt. Kortom, de Michelin-geschiedenis staat bol van uitvindingen en innovaties. Zonder overdrijven kunnen we stellen dat de techniek van deze bandenfabrikant uitmuntend is.

Michelin winterbanden
Mocht je toe zijn aan nieuwe winterbanden, denk dan eens aan Michelin. Dankzij een speciale rubbersamenstelling en geavanceerde lamellen blijft je auto met deze banden ook in de meest extreme weersomstandigheden goed op de weg. Michelin’s winterbanden garanderen een stevige grip en maximale stabiliteit, ook in de bochten. Profiel en loopvlak zijn zo ontworpen dat de banden ook bij enige slijtage nog genoeg veiligheid bieden. De Long Lasting Performance noemen ze dat.

Michelin CrossClimate
De CrossClimate is Michelin’s eigen 4-seizoenenband. Zie het als een zomerband met winterse eigenschappen. Met de CrossClimate of het nieuwe broertje de CrossClimatePlus ben je goed voorbereid op regen, sneeuwbuien en andere weersomstandigheden die hun effect hebben op het wegdek. Voordeel op de klassieke winter- en zomerband is dat je deze exemplaren niet steeds hoeft te wisselen als er weer een nieuw seizoen aankomt. Ze zijn bovendien voorzien van het 3PMFS-symbool en dus officieel geschikt voor wintersportlanden als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De Plus-variant heeft een extra lange levensduur dankzij een nieuw rubbercompound. Twijfel je nog? Niet doen, elk jaar komt de CrossClimate weer goed uit de All Season bandentest. De laatste jaren behoorde Michelin samen met Nokian en Vredestein tot de grote winnaars.

Michelin zomerbanden
Veilig en duurzaam, dat zijn de karakteristieken van de Michelin band. Aan de zomerbanden zijn nog andere unieke eigenschappen toegevoegd. Zo presteren zij het beste op droge en natte wegen in een gematigde omgeving. Perfect voor het Nederlandse klimaat dus. En Michelin zou Michelin niet zijn, als zij ook binnen deze categorie niet verschillende type banden zouden aanbieden. Wil je een extra veilig gevoel, dan kies je voor de Michelin Primacy 4. Hecht je aan energiezuinig en kostenbesparend rijden, ga dan voor de Michelin Energy Saver+.

Met zoveel keuze is het maar goed dat er experts zijn zoals de BandenProfs. Met het juiste advies helpen zij je op weg!

ONZE PARTNERS IN BANDEN...