Bandenspanning voor trucks

Bandenspanning heeft een grotere invloed op jouw portemonnee dan jij wellicht veronderstelt. En dus is het ook hierin belangrijk om de juiste keuzes te maken. Een voertuig met een te hoge bandenspanning heeft een iets lagere rolweerstand. Ja, dat scheelt in het brandstofverbruik, maar je verliest tegelijkertijd enorm veel grip waardoor de banden van jouw voertuigen sneller slijten. Daar komt bij dat jouw banden veel gevoeliger worden voor schokbreuken en beschadigingen van het karkas. Aan de andere kant is een te lage bandenspanning ook niet goed. De banden slijten veel harder en het draagvermogen wordt minder, waardoor je sneller een klapband kunt oplopen. De grootste uitgave is iets wat je niet direct merkt. Met een te lage bandenspanning verbruiken jouw voertuigen onnodig veel brandstof.

Brandstof besparen
De rekensom is simpel: staan de banden correct op spanning, dan kun je met één trekker-opleggercombinatie al gauw 2% brandstof besparen. Bij 100.000 km op jaarbasis, een verbruik van 1 op 3,5 en een dieselolie prijs van 1,10 euro per liter scheelt je dat al snel meer dan 600 euro per combinatie. Da’s snel verdiend toch?

Een verkeerde bandenspanning is niet alleen kostbaar, maar ook slecht voor het milieu. Wat je daar als transportbedrijf aan kunt doen? Controleer de truckbanden regelmatig op hun spanning en stel ze zonodig bij. Daar is niet veel voor nodig; een goede compressor en een gekalibreerde bandenspanningsmeter zijn genoeg. Wel heb je iemand nodig met kennis van zaken, die dit zorgvuldig voor je in orde maakt. Dit kan natuurlijk een van jouw eigen medewerkers zijn, maar om jou te ontlasten van al het gedoe nemen wij als BandenProf deze taak graag van je over. We doen de bandenspanningscontrole bij jou op het terrein. Wij brengen de banden op de juiste spanning, gedefinieerd door de fabrikant en op basis van het type werk dat je verricht. Natuurlijk lopen we de banden ook na op slijtage en eventuele beschadigingen. Wil je ons advies? Bel en we zijn in een mum van tijd bij je.