Olie verversen

Olie verversen is een van die klusjes die je nog wel eens kan vergeten. Toch is goede motorolie essentieel voor de smering, brandstofverbruik en koeling van je motor. Bewegende delen slijten minder snel, zodat de motor van je auto soepel blijft lopen. Olie neemt ook vuil uit de motor op, zoals verbrandingsrestjes en ultra kleine metaaldeeltjes. Allemaal redenen om de motorolie regelmatig te laten verversen.

Voorkomen is beter dan genezen…
Om ervoor te zorgen dat de motor van jouw auto optimaal blijft functioneren, moet je de motorolie regelmatig laten vervangen. Want gaandeweg neemt de zuiverheid van de motorolie af. De viscositeit, oftewel de dikte van de motorolie, loopt terug en de kwaliteit van de smering gaat achteruit. Daardoor loopt de motor minder soepel, vervuilt meer en kan in het ergste geval zelfs stuk gaan.

Hoe vaak je de olie moet verversen, hangt af het type auto en het aantal gereden kilometers. Onze tip: wacht niet tot het olielampje op je dashboard gaat branden maar kijk in het instructieboekje van je auto hoe vaak je dit het beste kunt laten doen! BandenProf gebruikt uitsluitend die motorolie die aanbevolen wordt door de autofabrikant. Op deze manier zorgen wij ervoor dat er geen motorschade ontstaat. Wij monteren ook een nieuw oliefilter zodat je nieuwe olie lang genoeg meegaat.

Wist je dat…
De motor van jouw auto veel gevoeliger en complexer is dan de motoren van pakweg 10 tot 15 jaar geleden? Dat komt doordat deze tegenwoordig aan de hoogste emissievoorwaarden moeten voldoen om de CO2-uitstoot tot een minimum te beperken.